Over mij

Al 20+ jaar van m’n leven bestaat uit vormgever zijn. Ik hou van de afwisseling om met verschillende mediavormen te werken. Ben creatief maar ook nauwkeurig en daarin kritisch naar mezelf en anderen. Mijn aanpak is oplossings- en kwaliteitsgericht. Ik ben nieuwsgierig naar de visie van anderen omdat ik dan iets nieuws leer en mezelf op die manier ontwikkel.

Werkervaring

Marketing vormgever

SDB Groep | IJsselstein
2024 – heden

Als designer van het marketingteam ben ik verantwoordelijk voor alle huisstijluitingen van SDB Groep. Oftewel drukwerk, website, afbeeldingen, social media afbeeldingen en animaties.

Multimedia vormgever

SDB Groep | IJsselstein
2020 – 2023

Als designer in een team van onderwijskundigen maak ik illustraties, animaties, video’s en foto’s voor e-learning, presentaties en trainingen.

Multimedia vormgever

The Competence Group | IJsselstein
2009 – 2020

Als lid van het designteam maakte ik illustraties, animaties, video’s, foto’s en interface-ontwerpen voor e-learning. Voor onze eigen marketingafdeling design ik drukwerk, video’s en animaties.

Grafisch vormgever

Mannschaft | Amsterdam
2008

Tijdens een stage van 2,5 maand had ik naast kleine opdrachten de hoofdtaken om een website (ellenschippers.nl) en het boek ‘art & leadership’ te ontwerpen.

Multimedia vormgever

Océ Technologies BV, International Training Centre | Venlo
2003

Tijdens een stage van 6 maanden heb ik illustraties, animaties, foto’s en video’s gemaakt voor verschillende online cursussen.

Assistent multimedialokaal

Fontys Hogeschool Communicatie | Eindhoven
2002

Tijdens een stage van 4,5 maand heb ik studenten begeleid bij hun schoolopdrachten en interne media opdrachten voor de hogeschool uitgevoerd.

Vaardigheden

Illustreren
Animeren
Grafische vormgeven
Videomontage
Interface & interactie design
Webdesign

Opleiding

Communication & multimedia design

St.Joost / Avans Hogeschool | Breda
2004 – 2009

Differentiatie: Multimediale vormgeving
HBO diploma behaald

Multimedia vormgeving

Grafisch Lyceum | Eindhoven
2000 – 2004

Differentiatie: Authoring
MBO diploma behaald

Grafische technieken

Bisschoppelijk College Schöndeln | Roermond
1996 – 2000

Praktijkrichting: Grafische technieken
VBO diploma behaald

Softwarekennis

Overige

Master Motion Design | Ben Marriott

Online cursus door Ben Marriott
2022

Een animatiecursus voor gevorderden die dieper in gaat op keyframe animatie en praktische vaardigheden in After Effects.

Vrijwilliger communicatie

Stichting Outway | Eindhoven
2007 – heden

Voor Outway ben ik verantwoordelijk voor de vormgeving van de huisstijl, promotiemiddelen en de website. Van 2009 t/m 2013 ben ik daarbij coördinator geweest van het communicatieteam en van 2011 t/m 2013 bestuurslid communicatie.

Freelance filmer en editor

Movisie | Utrecht
2008 – 2017

Voor de Movisie diversiteitsprijs maakte ik jaarlijks video’s van de 3 genomineerde projecten. In die video’s werd in 4 minuten per genomineerde uitgelegd wat de projecten inhielden. De video’s werden getoond tijdens de prijsuitreiking en zijn te bekijken op de website van Movisie.

Vrijwilliger filmer en editor

Omroep Roer & Maas | Gemeente Ambt Montfort
2001 – 2007

Bij deze lokale omroep filmde ik op locatie, tijdens live uitzendingen en live evenementen. Daarnaast maakte ik de montage van items die op locatie gefilmd werden.

Interesses