Achtergrondinformatie

We hebben een product genaamd ‘Academybox’. Dit is een fysiek doosje met daarin kaartjes van verschillende werkvormen en leervormen. Deze vormen kan een trainer gebruiken tijdens een training. In plaats van ‘leraar vertelt, leerling luistert’ is dit een doosje vol inspiratie om op een andere manier te leren.

Toen ik de bestaande Academybox voor het eerst zag gingen mijn handen jeuken. Ik heb toen mijn hulp aangeboden voor het geval ze deze wilde pimpen. En na een paar maanden was het zover!

Ontwikkeling

Samen met één van de inhoudsdeskundigen heb ik de inhoud doorgenomen, gevraagd wie de box gebruikt en op welke manier. De oude kaartjes waren naar mijn mening een overkill aan informatie. Tekst tot aan de rand en belangrijke informatie waar je op wil filteren verstopt in de afbeelding. Daarom stelde ik de volgende opzet voor.

Deze opzet werd enthousiast ontvangen door het team. Daarna heb ik een kleurenpalet samengesteld en voorstellen gemaakt voor de iconen waarmee gebruikers kunnen filteren.

Vervolgens heb ik voorstellen gemaakt voor de opmaak van de kaartjes en illustratiestijl. De informatie op de achterkant is flink ingekort. Voor het uitgebreide stappenplan kan de QR-code worden gescand. Niet iedereen heeft die extra informatie nodig.

Ik vond het belangrijk dat het product fijn zou functioneren. In het oude doosje lagen de kaartjes op elkaar. Bij het schuine hoekje kon je de kaartjes er allemaal uit halen, verspreiden en uitzoeken.

Het leek mij handiger om van het nieuwe doosje een kaartenbakje te maken waarin de kaartjes rechtop staan. Op die manier zijn ze bladerbaar en gemakkelijk uit het doosje te halen. De kenmerken, titel en leerdoelen staan aan de randen zodat je, door de kaartjes te draaien, zelf kunt kiezen waarop je filtert.

Dit idee werd enthousiast ontvangen dus we konden door gaan werken naar het eindresultaat. Ik kon aan de slag met beeldmerken illustreren, proefdrukken en dummydoosjes bestellen, teksten werden nogmaals gecontroleerd en zo kwamen we tot het volgende eindresultaat waar ik trots op ben!

Resultaat

Op de achterkant van de doos staat een QR-code die verwijst naar onderstaande animatie die ik heb gemaakt. Hierin wordt uitgelegd hoe je de Academybox gebruikt.

Mijn rol

Tools